2014. aug 09.

Az új konyhatechnológiák és eszközei 2. rész

írta: Gasztronauta
Az új konyhatechnológiák és eszközei 2. rész

Az alacsony hőmérsékletek eszközei

Az alacsony hőmérsékletek eszközei

A leggyakrabban alkalmazott technikák hőt közölnek a rendszerrel abból a célból, hogy kedveltebb ízvilágú, kulturális-kulináris szempontból elfogadottabb, emészthetőbb ételt állítsunk elő. A hőenergiával visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el: tönkretesszük az eredeti szöveti- és sejt szerkezetet, denaturáljuk a fehérjéket és új molekulák ezreinek létrejöttéhez biztosítjuk a szükséges fizikai-kémiai környezetet. TOVÁBB OLVASOM

confit-pork-belly1.jpg

www.gasztronautakft.hu

info@gasztronautakft.hu

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

oktatás cikkek eszközök molekuláris