A Mecsekaljára tervezett borút első állomása a Szekszárdi Bodri pincészet hangulatos kisvendéglője volt.
Autentikus halásztanya házias ízekkel, friss és lényegretörő választékkal, napi kínálattal, búboskemencével csalogatja vendégeit a mindössze 20 férőhelyes csárdába.
A Halászlé nem okozott maradandó élményt, de a házi gyufatészta nagyon jól sikerült.
A következő állomás Villány. Vendéglátónk Boncz Attila borosgazda, aki remek hangulatot teremtett már a megérkezésünkkor, igazi , hamisítatlan vendégfogadással.
Ekkor már készült meglepetésvacsoránk a feltüzelt kemencében, melyből csodálatos illatok szivárogtak, megidítva a gyomornedvek termelését.
Amíg az étel sült, egy kicsit körbenéztünk a környéken, elsőként Bock József pincészetében,
Majd szemügyre vettük a Malatinszky kúriát is.
Ez a borvidék valóban Mediterrán, ezt bizonyították a banán és citromfák a gazdák birtokain.
A Gere Tamás pincészetet csak távolról szemléltük,
vagy az éppen szüretelőket
Majd a Teleky bormúzeumot
Aztán egy újabb kóstolás a Gál pincészet jóvoltából.
Ennyi kóstolgatás után ideje volt megnézni elkészült-e a vacsora. A beigért malacsült a várakozásnak megfelelően szép lett, az íze,
Hab volt a tortán a kemencében a malac mellett megsült diós-mazsolás kuglóf.
A Harkányi piacon, valamint a Cecei házak előtt savanyúságok páratlan kínálatával
Ha már egyszer erre jártunk megnéztük a hegyen élő eldugott borászatok termését is.
Belebotlottunk Gere Attila egyik termelőjébe is, ahol szintén kiváló borokkal ajándékozhattuk meg vörös Magyar nedüre szomjazó torkunkat.
A vacsora ma sem okozott csalódást, kacsasült, párolt lilakáposzta,petrezselymes burgonya...
...de ki ne hagyjuk a remek birkapörköltet sem
.....és akkor még meg sem említettem a reggelinket, ami kizárólag házilag készült sonka,kolbász, szalámi, disznósajt, pástétomok, túró és tepertőkrémek......hogy csak a kedvenceimet említsem.
Ezek után mondjam azt, hogy nem csalódtunk? De igen, ezek után csalódunk majd eleget, ha összevetjük ezt a falusi vendéglátást a megszokott silány minőségű éttermi kínálattal.
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr96736226
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bernát 2008.11.02. 11:16:22
Kedves Gasztronauta! A feltehetően sok élményt nagyon jól "tálaltad", így igazán kedvet kapnék én is egy villányi és környéki bortúrhoz.
Gasztronauta · http://gasztronautakft.hu 2008.11.02. 12:02:51
Érdemes kipróbálni, persze nem csak a kitűnő borok miatt!
Bernát 2008.11.02. 16:34:42
Igaz, a borokhoz hozzá tartoznak a kitűnő ételek is, csak így alkothat a kettő egy egészet.
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.11.08. 19:54:05
Hú, de jól néz ki. Az egész: a házak, az ételek, minden.
:-)
:-)