2013. nov 03.

SOUS-VIDE TÁBLÁZAT AJÁNDÉKBA!

írta: Gasztronauta
SOUS-VIDE TÁBLÁZAT AJÁNDÉKBA!

A sous vide technológia térhódítása országunkat sem kerüli el. A csúcsgasztronómiában szinte kivétel nélkül alkalmazzák, de a mai napig sokak számára csak egy új hóbort.

Mit is takar a sous vide valójában?

A francia sous vide kifejezés jelentése: "vákum alatt". Az eljárás lényege az, hogy az alapanyagot egy speciális többrétegű vákuumtasakba helyezzük, amit ízesítve levákuumozunk, majd az erre kifejlesztett preciziós kádban adott hőmérsékleten készre főzzük. Az itt használt ételkészítési hőmérsékletek alacsonyak, így a technológiával készített ételek minimálisan veszítenek súlyukból, élvezeti értékükből, emellett a vákuumcsomagolásnak köszönhetően hosszabb ideig őrzik meg frissességüket.

Ezzel az eljárással nem csak a vendégeinket tesszük elégedetté, de készletgazdálkodás szempontjából is optimalizálhatjuk a konyha hatékonységát. A kész ételünket azonnal tálalhatjuk, vagy hűtést és tárolást követően visszamelegítjük. Az így elkészült ételek hűtésénél fontos a sokkoló hűtés, így ha nincs sokkoló hűtő a birtokunkban, akkor használjunk jeges vizet. Fontos az is, hogy ne süssünk kérget az ételre a vákuumfőzés előtt, mivel az így veszítene élvezeti értékéből. A főzési hőmérsékletek minimális értékeit szükséges betartani, ezt mellőzve fennálhat a fertőzésveszély.

2013. december 31-ig leadott MEGRENDELÉS esetén elküldjük Önnek gyártónk Sous-Vide hőkezelési hő-idő táblázatát!

 

Szólj hozzá