2008. okt 19.

A CLIFTON BERENDEZÉS

írta: Gasztronauta
A CLIFTON BERENDEZÉS

A készülék segítségével a profi séfek a sous vide technikát alkalmazzák, melyet a Nickel-Electro fejlesztett ki és gyártott le.

A Nickel-Elektro a tudományos víz-fürdőket vették alapul, hogy megépítsék ezt a berendezést, mely lehetővé teszi a használói számára, hogy a sous vide eljárást tudják alkalmazni. A gép rendelkezik speciális hőmérséklet kontrollálóval, hogy az főzés végeredménye tökéletes legyen.

Mi az a sous vide főzés? A sous vide – melyet a nyelvészek franciáról „vákuum alatt”-nak fordítottak – eredetileg Franciaországból származik, az 1970-es évekből. Az eljárás egy séf és egy étel szakértő találkozásának eredménye, akik azzal a céllal kezdték munkájukat, hogy tökéletes libamájat készítsenek. A legjobb eljárás annak bizonyult, hogy az ételt egy cseppmentesen záró zacskóba teszik vákuum segítségével, majd folyamatos hőmérséklet-kontrollálás mellett, alacsony hőfokon főzik meg az ételt. A jó sous vide eljárás eredménye puha textúra és intenzív ízek, melyek manapság nélkülözhetetlenek egy profi séf életéből.

 A Clifton Ételkészítő Berendezés vízfürdővel garantálja a megfelelő hőmérséklet kontrollt. Napjainkban nagyon sok Michelin csillagos séf használja ezt a konyhájában az Egyesült Királyságban. A készülék ideális minden alacsony hőmérsékletű főzési eljáráshoz, ide értve a sous vide technikát is, eleget téve a Molekuláris Gasztronómia rajongóinak.

 Az eszközök beszerzéséről érdeklődjön a blogon!

 

Szólj hozzá

eszközök