Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával
Mázas paprika:
- 1 piros paprika
Katalán krém kávéval és fleur de sellel:
- 3 dl tejszín
- 3 dl friss tej
- 20 g frissen őrölt kávé
- 6 tojássárgája
- 20 g nádcukor
- egy pár csipet fleur de sel
- 10 tekerés frissen őrölt Sarawak bors
Karamellizáláshoz:
- 4 csapott ek. nádcukor
- 2 csipetnyi fleur de sel
Elkészítése:
Mázas paprika:
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 perc alatt süsd meg egészben a paprikát. Tedd 15 percre légmentesen záródó edénybe. Vedd ki, majd távolítsd el a bőrét és a magokat egy éles kés segítségével. Vágd fel vékony csíkokra.
Katalán krém kávéval és fleur de sellel:
Forrald fel a tejet és a tejszínt, majd add hozzá az őrölt kávét. Hagyd öt percig ázni, majd szűrd le. Keverd össze a tojássárgáját, a nádcukrot, a fleur de selt és a borsot, majd keverd a tejes keverékhez. Ízlés szerint sózd. Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra. Helyezd a mázas paprikacsíkokat egy-egy sütőtálkába, majd mindegyik tetejére önts krémet. Egy órán keresztül süsd a sütőben. Néha kevergesd meg kicsit a krémet; úgy fog kinézni, mint a közepesen nyers omlett. Hagyd a hűtőben 2 óra alatt kihűlni.
Karamellizálás:
Enyhén szórd meg a nádcukorral és a fleur de sellel, mielőtt tálalnád a fogást. A karamellizáláshoz használhatsz perzselőpisztolyt vagy a sütő grillező funkcióját.