2008. jan 10.

A Hejszakácsok referenciája

írta: Gasztronauta
A Hejszakácsok referenciája

Kedves Gasztronauta!

 

 

 

Tisztelt Gasztronauta!


Könnyező szemekkel, meghatott lelkem minden szeretetével fordulok hozzád, közben hálát adva a Jó Istennek, megteremtette azt a sorsszerű lehetőséget: találkozzunk!

Mert ez a találkozás meggyőződésem sorsszerű, mert lehetőség és a tehetség egy csillagzat alatt nagyon ritkán néz fel az égre. Lehetőséget adhatok Neked, ez számomra olyan siker, mintha saját magam érném el azt, amit Te elérsz, mintha kezemet fognád, s velem együtt szárnyalnál.

Még alig ismerjük egymást, cikkeid alapján ítéllek meg, mert magamról tudom, egy embernek az az igazi énje!

Ha tovább fejlődsz, - s én kitartó leszek -  a Magyar Szakácsoknak irányt mutatsz úgy, hogy közben nem rombolsz, pusztítasz, hanem alkotsz, építesz, segítesz a gödör falába lépcsőt vájni, min felkaptathatunk oda, ahol már sík a terep, mindenki egyenlő eséllyel indúlhat tovább.

Őszintén, szívből írtam a fentieket!

Kiss Gyula

 

 

               

Kedves Gasztronauta!

 

 

 


 

 

Nyűg!

E szóval jellemezhető lelkiállapotom, mikor

leveleidet végigolvastam.

Le vagyok nyűgözve!

Ha olvastad már Molnár B. Tamásnak - A Bűvös

szakács honlap szakírója, a legelismertebb magyar

gasztronómiai kritikus - néhány írását, akkor

tegyél kettőtök színvonala között egyenlőségjelet.

(én ezt erősen kétlem-a szerkesztő)

Ezekről a témákról én csak felszínes, "érzéses"

szavakkal megírt cikkeket tudnék papírra vetni,

ahhoz hogy abból valódi érték váljék Talentumra

van szükségük.

És Te lazán - nem tudom meddig izzadtál, míg

kihoztad magadból pár sorodat - olyat

reccsentessz, ami - szerintem - nagyot fog szólni.

Sajnos előre látom, nem fogsz megmaradni a mi

kis szerény "hejszakácsos" szintünknél, de sebaj!

Az, hogy részem van abban: egy nagy

Gasztronómiai szakíró (nevezhetjük

Gasztronautának is) végre nem rejti el magában,

vagy nem csak szűk körben hinti el magvait,

nekem boldogság!

De ha majd egyszer, mikor a legnevesebb

lapokban publikálsz, kérlek gondolj vissza, a

szerdai rovatodra, itt a hejszakácsok oldalain..

.

Problémám: kissé szűkszavúak az írások. Egy

lélegzetre vétellel végigolvashatóak, ami ugyan

velőnek remek, de színezni, köretet, pici mártást

adni hozzá, neked már öröm lesz!

Bevezetővel, taglalással és végül a Gasztronauta

csapás vagy simogatás!

Bárcsak én is Gasztronauta lehetnék...

 

Baráti üdvözlettel: Kiss Gyula

A hejszakacsok.hu honlap szerkesztője

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

kritika