GASZTRONAUTA NAPLÓJA - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://gasztronauta.blog.hu/2012/11/18/a_sous-vide_hazai_fejlodese/full_commentlist/1#c25475189
Válasz erre: A sous-vide hazai fejlődése
2014-12-21T07:52:46+01:00
2014-12-21T07:52:46+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Hát pedig az nagy betű!!! akárhogyisnézem :-) <br />
Köszönöm a kiegészítést, szégyen lett volna, ha így marad. Kellemes ünnepeket kívánok!
https://gasztronauta.blog.hu/2012/11/18/a_sous-vide_hazai_fejlodese/full_commentlist/1#c25475165
Válasz erre: A sous-vide hazai fejlődése
2014-12-21T07:48:27+01:00
2014-12-21T07:48:27+01:00
Kurul
http://blog.hu/user/504469
Tisztelettel megjegyezném, hogy a Magyarország szót mindíg nagybetűvel írjuk!<br />
Tehát a szövegben helyesen így néz ki:<br />
<br />
Az új konyhatechnológiák alkalmazásának elterjedése, némi késéssel ugyan, de egyértelműen fejlődésnek indult Magyarországon is.
https://gasztronauta.blog.hu/2014/12/01/sefek_a_sous-vide-rol_1_resz/full_commentlist/1#c25274445
Válasz erre: SÉFEK A SOUS-VIDE-RÓL 1. RÉSZ-Edvi László
2014-12-02T21:21:01+01:00
2014-12-02T21:21:01+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Kedves Fickó!<br />
<br />
Nem vagy OFF, sőt köszönöm a véleményed! Ha pedig nem lenne elég a sous-vide kapacitás, itt mindenre van megoldás; <a rel="nofollow" href="http://www.gasztronautakft.hu">www.gasztronautakft.hu</a><br />
:-)
https://gasztronauta.blog.hu/2014/12/01/sefek_a_sous-vide-rol_1_resz/full_commentlist/1#c25265149
Válasz erre: SÉFEK A SOUS-VIDE-RÓL 1. RÉSZ-Edvi László
2014-12-02T05:11:29+01:00
2014-12-02T05:11:29+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Ezt a lazacos receptet kipróbálom. Amúgy tényleg fantasztikus dolog, a sous vide egy éve használom lelkes, de amatőr szakácsként a cirkulátoromat. Amikor megvettem, még nem gondoltam, hogy ennyit fogom használni. Két napja kacsa konfit készült, ma meg oldalas készül. Igazából kettő kéne, mert ha hosszú ideig készítek valamit akkor másra pl. zöldségekre nem tudom használni.<br />
A főtt ízről meg annyit, hogy akkor rosszul van elkészítve, mert szuvid előtt és után is lehet pirítani, kérgezni és ilyenkor nem lesz főtt íze. Egy jól elkészített hagyományos sült is főtt ízű belül. A ropogós kéregtől lesz sültízű, no meg a pecsenyelétől.<br />
Én vegáknak is ajánlanám a sous vide-ot, hogy valami vitamin is kerüljön a szervezetükbe, mert legtöbbször ök is szétfőzik a zöldségeket.<br />
Egyszóval nagy fanja vagyok a technológiának, de nálunk azért még nem mondanám, hogy elterjedt. Sokan idegenkednek tőle, meg az is igaz, hogy nem lehet csak úgy nekiesni. Mielőtt megvettem a kütyüm sokat olvasgattam itt az oldaladon, sőt igazából itt akadtam rá néhány éve először a technológiára és nagyon megtetszett. Tavaly egy Amerikában élő ismerősöm vásárolt egy ilyen készüléket, ezért aztán én is innen szereztem be. Nem volt túl drága, az Amiknak meg pláne. Aztán a kevés fellelhető szakirodalmon rágtam át magam, úgyhogy most lesz egy éve, hogy használom – szinte folyamatosan. Van már okos telefon (iPhone) aplikációval is használható változat is, hiába no meg kell célozni a vásárlókat mindenhonnan. Szerintem ez lesz a otthoni szuvid jövője, nem mindenki fog szakirodalmakat tanulmányozni, aki így akar majd főzni.<br />
Olvasom a cikkben, hogy szakácstanulókat oktattak félre, azért ez kemény.<br />
Még annyit, hogy ez a vákuum a főzőtasakban tévhit, valójában atmoszférikus nyomás van benne, hiszen a külső nyomás rápréseli a fóliát a főzendő cuccra, az meg ugyanakkora erővel nyom vissza. Ha szilárd nyomásálló fala lenne a zacskónak, akkor lehetne csak vákuumot létrehozni. Ha akadna is benne itt ott kis nyomáscsökkent tér, a hidegen vákuumfóliázott tartalom hő hatására kitágul, pára keletkezik és így tovább. A lényeg hogy oxigénmentes környezetet biztosít és a jobb hőátadást a víz és a főzendő alapanyag között.<br />
A legnagyobb kedvencem az, hogy azért hasznos ez a technológia, mert vákuumban a víz már 20 fokon forr. Ennek mi köze mindehhez...<br />
Elnézésed kérem, ha sokat kotyogtam vagy túlságosan off lettem volna.:)
https://gasztronauta.blog.hu/2014/04/11/szakacs_szakoktatok_tovabbkepzese/full_commentlist/1#c22973571
Válasz erre: Szakács szakoktatók továbbképzése
2014-05-17T20:20:15+02:00
2014-05-17T20:20:15+02:00
petando
http://blog.hu/user/187263
Kedves Tamás ! Kérdésem az lenne, hogy a június 26-i továbbképzés meg lesz tartva ? Valamint a képzés árát hogy rendezzük, átutalással, vagy helyszínen?<br />
Valamint a távoktatásos kurzus is érdekelne.Milyen feltételekkel, anyagi vonzat , stb.<br />
<br />
Tisztelettel<br />
<br />
Andó Pál
https://gasztronauta.blog.hu/2013/12/15/javaslat_a_szakoktatok_gyakorlati_tovabbkepzeserol/full_commentlist/1#c22717261
Válasz erre: JAVASLAT A SZAKOKTATÓK GYAKORLATI TOVÁBBKÉPZÉSÉRŐL
2014-04-27T21:16:39+02:00
2014-04-27T21:16:39+02:00
cukrászKovács
http://blog.hu/user/405342
A továbbképzésre nagyon nagy szükség lenne mert gyorsvonati sebességgel csökken a szakoktatók tudása. Olyan oktatok tanítanak akiknek egy két éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Vizsgabizottsági elnökként elmondhatom hogy a színvonal a vizsgákon elszomorító. Olyan szakemberek kerülnek ki az iskolákból akik önálló munkavégzésre sok esetben alkalmatlanok.
https://gasztronauta.blog.hu/2014/04/11/szakacs_szakoktatok_tovabbkepzese/full_commentlist/1#c22556246
Válasz erre: Szakács szakoktatók továbbképzése
2014-04-18T07:34:54+02:00
2014-04-18T07:34:54+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Üdvözlöm kolléga úr!<br />
<br />
Elnézést, a jelképes ár lemaradt a bejegyzésről, de pótoltam!<br />
A helyszínek változnak a nyugati országrészen dolgozó kollégák érdekében, de az időbeosztás helyszínenként azonos.<br />
<br />
Köszönöm érdeklődését!
https://gasztronauta.blog.hu/2014/04/11/szakacs_szakoktatok_tovabbkepzese/full_commentlist/1#c22552951
Válasz erre: Szakács szakoktatók továbbképzése
2014-04-17T21:14:11+02:00
2014-04-17T21:14:11+02:00
petando
http://blog.hu/user/187263
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy a győri képzés is ugyanolyan időbeosztásban ( 9.30 - 15 00 ) van, mint a pesti képzés.<br />
Második kérdés, az anyagi vonzata, azaz mennyibe kerül a kézés ?<br />
Tisztelettel<br />
Andó Pál
https://gasztronauta.blog.hu/2013/11/10/gasztronauta_fozoiskolaja/full_commentlist/1#c21736836
Válasz erre: GASZTRONAUTA FŐZŐISKOLÁJA
2014-02-22T13:05:28+01:00
2014-02-22T13:05:28+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Én ott leszek!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/06/28/gozoles_bambusszal/full_commentlist/1#c20947022
Válasz erre: GŐZÖLÉS BAMBUSSZAL
2013-11-03T18:24:05+01:00
2013-11-03T18:24:05+01:00
Törjék Attila
http://blog.hu/user/447893
Szia Chef Úr !<br />
<br />
Ha nincs titok védelem alatt olyan tészta amit a kínaiak ill ázsiaiak gőzölve készítenek ,és majd ,hogy nem átlátszó, recept azt szívesen venném.dim sun azt hiszem .itt ott olvastam de azok nem azok amire gondoltam.Előre is köszi <br />
<br />
egy műkedvelő amatőr...
https://gasztronauta.blog.hu/2010/07/22/egri_csillag_a_bikaver_feher_parja/full_commentlist/1#c10868853
Válasz erre: Egri Csillag a Bikavér fehér párja
2010-08-31T11:25:55+02:00
2010-08-31T11:25:55+02:00
01sorted
http://blog.hu/user/500418
Ha valaki ismer egy elhivatott 21-22 éves kezdő szakácsot, egy e-mailt szívesen fogadok. Egy most nyíló Francia étteremről van szó.<br />
Komoly munka! gabormezo@citromail.hu
https://gasztronauta.blog.hu/2008/09/21/oshonos_allatok/full_commentlist/1#c10502740
Válasz erre: ŐSHONOS ÁLLATOK
2010-07-19T20:09:00+02:00
2010-07-19T20:09:00+02:00
Ewing10
http://blog.hu/user/483285
ezek beszerzése hogyan múködne
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c9855646
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2010-05-17T09:22:23+02:00
2010-05-17T09:22:23+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
<a href="http://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1?fullcommentlist=1#c9760607" class="reply_nick_433515" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 9760607 );">@Gasztrokalauz Herr Ludwig</a>: <br />
<br />
receptek másik blogomon;<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://culinartist.blog.hu/2008/09/29/10_molekularis_recept">culinartist.blog.hu/2008/09/29/10_molekularis_recept</a><br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://culinartist.blog.hu/2008/03/03/alma_kaviar_1">culinartist.blog.hu/2008/03/03/alma_kaviar_1</a>
https://gasztronauta.blog.hu/2008/12/13/fust_a_konyhan_1/full_commentlist/1#c9773403
Válasz erre: FÜST A KONYHÁN
2010-05-10T18:10:43+02:00
2010-05-10T18:10:43+02:00
Törjék Attila
http://blog.hu/user/447893
Szia Tamás !<br />
<br />
Ez úton remélem az email címem kiderül ha nem akkor most írom a.torjek@pr.hu<br />
a kézikészülékről ide várnám a tutit.Barátsággal T:A:Z
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c9760607
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2010-05-10T09:15:48+02:00
2010-05-10T09:15:48+02:00
Gasztrokalauz Herr Ludwig
http://blog.hu/user/433515
Nagyon érdekel ez a technológia, már megnéztem a svájci Rolf Caviezel oldalát, de igazából még nem találtam recepteket, praktikát a molekuláris konyhához.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/12/13/fust_a_konyhan_1/full_commentlist/1#c7908509
Válasz erre: FÜST A KONYHÁN
2009-12-07T12:59:01+01:00
2009-12-07T12:59:01+01:00
H2O
http://blog.hu/user/89059
Gratulálok a sajtóban megjelent cikkeidhez.<br />
Bocsi Tamás, hogy nem reagáltam a leveledre, természetessen megköszönöm a jó hírverést.<br />
<br />
Üdvözlettel:<br />
Orbán Béla
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/01/a_sous_vide_veszelyei_1/full_commentlist/1#c6478308
Válasz erre: A SOUS VIDE VESZÉLYEI
2009-07-14T01:31:09+02:00
2009-07-14T01:31:09+02:00
foregon
http://blog.hu/user/298868
elolvastam ezt is bár ebből nem értettem sok minden de lehet csak nem birom felfogni az álmosságtól:P
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c5480297
Válasz erre: FELHÍVÁS
2009-04-08T07:14:02+02:00
2009-04-08T07:14:02+02:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Köszönjük Polimernek az erdei termékekre ajánlott kontaktot! <br />
Most például friss kucsmagomba kapható!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c5307657
Válasz erre: FELHÍVÁS
2009-03-24T07:38:23+01:00
2009-03-24T07:38:23+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Termelők jelentkezését várom termékajánlattal a blogon, vagy e-mailben ( <a href="mailto:gasztronauta70@gmail.com).">gasztronauta70@gmail.com).</a><br />
<br />
Séfek jelentkezését várom névvel és étterem megnevezéssel, akik vállalják, hogy forgalmaznak jó magyar terméket, amennyiben kedvező áron hozzájutunk!<br />
<br />
Várok továbbá ajánlásokat is, kitől érdemes vásárolni és mit, esetleg milyen áron!<br />
<br />
Csidei Tamás
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c5307613
Válasz erre: FELHÍVÁS
2009-03-24T07:24:36+01:00
2009-03-24T07:24:36+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
SZIASZTOK!<br />
<br />
Itt a tavasz, ideje ébredni uraim, ahogy hazánknak is! <br />
Keressük az kistermelőket, karoljuk fel őket, hagyjuk a labanchúst és ne engedjük kivinni a jó Magyar árut a Bécsi piacra!<br />
<br />
Vásárolj itthon, Magyar terméket, nehogy már kifutkározzunk a hazai húsért!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/12/02/a_kockas_lencsegulyas_esete/full_commentlist/1#c5042727
Válasz erre: A KOCKÁS LENCSEGULYÁS ESETE
2009-03-01T16:52:44+01:00
2009-03-01T16:52:44+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Köszönöm tisztelt Öreg, javítottam!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/12/02/a_kockas_lencsegulyas_esete/full_commentlist/1#c5033256
Válasz erre: A KOCKÁS LENCSEGULYÁS ESETE
2009-02-28T11:47:04+01:00
2009-02-28T11:47:04+01:00
Az,Öreg
http://blog.hu/user/167325
Szóltak, hogy a begyegyése helyett a feljegyzése volna helyesebb! (lásd Alt OFEN felett.)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c4826903
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2009-02-10T09:37:24+01:00
2009-02-10T09:37:24+01:00
-cheflaszlo-
http://blog.hu/user/229357
Ettől még érdekesebbeket találtok az én blogomon. bocsi Tamás.
https://gasztronauta.blog.hu/2009/01/18/az_auerbachs_keller_kronikaja_1525_2006/full_commentlist/1#c4769540
Válasz erre: Az Auerbachs Keller krónikája /1525-2006/
2009-02-04T18:42:15+01:00
2009-02-04T18:42:15+01:00
Tóth Szilárd
http://blog.hu/user/226733
Szia Tamás!<br />
<br />
Emlékszel még rám?Sopronból ismerjük egymást.Írd már meg az elérhatőségedet a <a href="mailto:toth.szilard@vipmail.hu-ra.">toth.szilard@vipmail.hu-ra.</a><br />
Köszi
https://gasztronauta.blog.hu/2009/01/18/az_auerbachs_keller_kronikaja_1525_2006/full_commentlist/1#c4641335
Válasz erre: Az Auerbachs Keller krónikája /1525-2006/
2009-01-25T18:03:06+01:00
2009-01-25T18:03:06+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Kedves hobbyszakács! Köszönöm a kritikát, nem tudom mi lehet a baj, nálam nem mutatkoznak a forráskód hibák, még Adminból kijelentkezve sem!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/01/18/az_auerbachs_keller_kronikaja_1525_2006/full_commentlist/1#c4638374
Válasz erre: Az Auerbachs Keller krónikája /1525-2006/
2009-01-25T11:19:50+01:00
2009-01-25T11:19:50+01:00
Hobbiszakács
http://blog.hu/user/81652
Jó cikk, és egyre jobb külalak. A html-kódolással van valami baj, mert nálam tele van "· " jelekkel.
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4350796
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-12-27T19:36:59+01:00
2008-12-27T19:36:59+01:00
Kisjuci
http://blog.hu/user/206731
Szia Tamás!<br />
<br />
Kérlek ne haragudj, hogy itt kereslek meg, de az egyik ismerősöm kért meg, hogy próbáljam megszerezni a mobilszámod, állásügyben szeretne Veled beszélni.<br />
<br />
Az e-mailcímem <a href="mailto:diorissimo@freemail.hu">diorissimo@freemail.hu</a><br />
Légy szíves add meg a számod, ha érdekel az állás.<br />
A többit majd megbeszélitek személyesen, részleteket nem tudok, de szakmádba vágó, szerintem:)<br />
<br />
Köszönöm szépen!<br />
<br />
Üdv:<br />
<br />
Kovács Judit
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/16/gasztronauta_oseink_taplalkozasa/full_commentlist/1#c4195440
Válasz erre: Őseink táplálkozása
2008-12-09T01:20:36+01:00
2008-12-09T01:20:36+01:00
Kristaly67
De meddig éltek az ősmagyarok?
https://gasztronauta.blog.hu/2008/11/25/a_huszar_rostelyos_tortenete/full_commentlist/1#c4069964
Válasz erre: A HUSZÁR ROSTÉLYOS TÖRTÉNETE
2008-11-26T18:29:31+01:00
2008-11-26T18:29:31+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Valóban? Nagyon jó, nekem is megvan a könyv, meg is nézem!
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4069941
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-26T18:27:30+01:00
2008-11-26T18:27:30+01:00
CS.T.
http://blog.hu/user/108076
Szerintem nem, de mindenesetre nick-et váltottam! :-)
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4069904
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-26T18:23:50+01:00
2008-11-26T18:23:50+01:00
Polimer
Nem akarok beleszólni,de a vendéglátás nevü magazinban is publikál egy Gasztronauta. Talán az egyikötök pont az?!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/11/25/a_huszar_rostelyos_tortenete/full_commentlist/1#c4069867
Válasz erre: A HUSZÁR ROSTÉLYOS TÖRTÉNETE
2008-11-26T18:20:04+01:00
2008-11-26T18:20:04+01:00
Polimer
Pont tegnap olvastam Magyar Elektől az Ínyes mester szakácskönyvét és Ő is áradozik Weis féle kisvendéglőröl.
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4028466
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-22T18:33:23+01:00
2008-11-22T18:33:23+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Rendben, nyitott vagyok az ésszerű kompromisszumokra! Igazad van abban, hogy körülnézhettem volna a gasztronauták terén, de én sem a bloggal kezdtem. A <a rel="nofollow" href="http://www.hejszakacsok.hu">www.hejszakacsok.hu</a> weboldalon kezdtem el úgy 3 éve ezen az általam kigondolt álnéven publikálni, mert bíráltam a Magyar Gasztronómia téveszméit, a szervezeteket és a magamfajta szakácsokat a " szakma prostituáltjai" címmel. Mostanában kevesebbet írok, mert szakácskönyv készítésében veszek részt, meg hát dolgozni is kell időnként. Aztán létrehoztam a Sous Vide témával foglalkozó másik blogomat culinartist.blog.hu címen. Nagyon tetszettek a gombás cikkeid, valamint a medvehagymás is.
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4027152
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-22T15:35:05+01:00
2008-11-22T15:35:05+01:00
gasztronauta
"Már 2 éve publikálok ezen a néven! Amikor blogot kezdtem írni a nicknév és a blognév is szabad volt." Az lehet, de nem voltál körültekintő: ha akkoriban beírod a gasztronautát a Google-ba, kidob engem, mert már egy éve használtam ezt a nevet - nemcsak az elektronikus, hanem a nyomtatott sajtóban is. Szerencsére elég jókat írsz, így ha valaki összefüggésbe hoz veled, nincs mit szégyellnem... De nem igazán tetszik, hogy más is használja a nevemett.<br />
<br />
Amúgy az avataromon 2-ten vannak, mit szólnál egy társblogszerzéshez??? És közben kitaláljuk a megoldást.
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4020805
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-21T17:15:34+01:00
2008-11-21T17:15:34+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Szia!<br />
Már 2 éve publikálok ezen a néven! Amikor blogot kezdtem írni a nicknév és a blognév is szabad volt. Később én is rád találtam. tetszik amit csinálsz, de már nem volt mit tenni, a blogom létrejött, nevet nem szeretnék váltani. Van valami javaslatod esetleg?
https://gasztronauta.blog.hu/2015/05/25/bemutatkozik_a_gasztronauta/full_commentlist/1#c4018151
Válasz erre: BEMUTATKOZIK A GASZTRONAUTA
2008-11-21T13:35:39+01:00
2008-11-21T13:35:39+01:00
gasztronauta
Bocsesz, de ez a név már régóta foglalt... :(
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/31/villanyi_borut/full_commentlist/1#c3889374
Válasz erre: VILLÁNYI BORÚT KÉPEKBEN
2008-11-08T19:54:05+01:00
2008-11-08T19:54:05+01:00
Hobbiszakács
Hú, de jól néz ki. Az egész: a házak, az ételek, minden. <br />
:-)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/31/villanyi_borut/full_commentlist/1#c3822021
Válasz erre: VILLÁNYI BORÚT KÉPEKBEN
2008-11-02T16:34:42+01:00
2008-11-02T16:34:42+01:00
Bernát
Igaz, a borokhoz hozzá tartoznak a kitűnő ételek is, csak így alkothat a kettő egy egészet.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/31/villanyi_borut/full_commentlist/1#c3819922
Válasz erre: VILLÁNYI BORÚT KÉPEKBEN
2008-11-02T12:02:51+01:00
2008-11-02T12:02:51+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Érdemes kipróbálni, persze nem csak a kitűnő borok miatt!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/31/villanyi_borut/full_commentlist/1#c3819527
Válasz erre: VILLÁNYI BORÚT KÉPEKBEN
2008-11-02T11:16:22+01:00
2008-11-02T11:16:22+01:00
Bernát
Kedves Gasztronauta! A feltehetően sok élményt nagyon jól "tálaltad", így igazán kedvet kapnék én is egy villányi és környéki bortúrhoz.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/18/katalan_krem_kaveval_fleur_de_sellel_es_mazas_paprikaval_1/full_commentlist/1#c3815871
Válasz erre: Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával
2008-11-01T19:19:09+01:00
2008-11-01T19:19:09+01:00
hajdu zoltán
A crem catalana, egy spanyol desszert!(alap)Kicsit narancsos,citrus izesitéssel!Azért alap, mert nekünk magyaroknak minden egy alap kiindulási pont.Mi mindent megakarunk variálni!De néha még sikrül is!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/18/katalan_krem_kaveval_fleur_de_sellel_es_mazas_paprikaval_1/full_commentlist/1#c3688844
Válasz erre: Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával
2008-10-19T22:01:31+02:00
2008-10-19T22:01:31+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Érdekes, én is ezt a párost kóstoltam nemrég, a torkos csütörtöki menübe készítettük el azt a desszertek, amit most leközölt a Büvös. Paprikás málnazselé, csokikrémmel, olívával.(mi egy pici curryt tettünk az olívába. Bizarr volt, de kellemes.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/10/18/katalan_krem_kaveval_fleur_de_sellel_es_mazas_paprikaval_1/full_commentlist/1#c3685721
Válasz erre: Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával
2008-10-19T12:24:10+02:00
2008-10-19T12:24:10+02:00
Polimer
http://blog.hu/user/151845
Nagyon jó, annyira izgalmas és érdekes, hogy az édeshez probálunk új ízeket keresni. Mostanában én is ezekel kisérletezem, szerintem az éttermekben a deszerteknek ezt az utat kellene választaniuk (ugyebár mi nem vagyunk cukrászdák). A paprika pl. egy nagyon jó alapanyag az édeshez és a gyümölcshöz. Barcelonában az egyik legnagyobb deszert élményem egy málnás, paprikás kombináció volt.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3553485
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-10-05T17:56:12+02:00
2008-10-05T17:56:12+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Az újabb gasztro-kritika sajnos negatív élményekre épül.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3539042
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-10-03T16:11:14+02:00
2008-10-03T16:11:14+02:00
cheflaszlo
lesz új cikk? ma meglátogattam 2 biogazdaságot + 1 mintagazdaságot. érdekes. mangalicák csipkedték a ruhámat, kurva jó volt, imádom az állatokat (anyósom kivételével---vicc)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/17/gasztronauta_a_szakma_prostitualtjai/full_commentlist/1#c3484821
Válasz erre: A szakma prostituáltjai
2008-09-28T16:58:44+02:00
2008-09-28T16:58:44+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Igen, ez sajnos így van! Miért van az, hogy ausztriában, még Burgenlandba is őrzik a hagyományokat. Amikor kint dolgoztam azt hittem, hogy teljesen leépülök szakmailag, aztán csak később jöttem rá, hogy mennyire fontos a hagyományőrzés, hiszen a nemrég még nem létező Osztrák konyha tulajdonképpen erre építkezik. A Német és a Magyar konyha alapjaira, tradícióira. Ahogy azt Rezeda Kázmér említette akár a Kaiserschmarn, akár a Beuschel esetére gondolunk. Egyébként az Ausztriai kisvendéglőkben, Heurigerekben volt a legjobb, legháziasabb konyha, véreshurka, kocsonya(Schulz), finom szaftos Sertéssült káposztával, és még a pörköltünket is magukénak tulajdonítják a Szürkemarhánk mellett. Igen, csak amikor hazajöttem, akkor ébredtem rá, hogy itt mekkora a baj; elfelejtettük a jó Magyar konyhát, elkezdtük majmolni a nyugatot gyermeteg módon. Erre mondják, hogy csak múltunk van, se jelenünk, se jövőnk!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/17/gasztronauta_a_szakma_prostitualtjai/full_commentlist/1#c3484639
Válasz erre: A szakma prostituáltjai
2008-09-28T16:26:01+02:00
2008-09-28T16:26:01+02:00
maimonides777
http://blog.hu/user/160282
Ami engem mélyen elszomorít: a vendég hülyére vétele. Gyermekkorom érdekes étele volt a szalontüdő. Persze akkoriban ( 60-as évek) MIRELT (mélyhűtött) formájában volt elérhető, de mégis valami, ami eltért a b o r z a s z t ó an sivár kinálattól. Később magam is megpróbálkoztam- recept alapján- megfőzni, de valami technológiai hiba miatt "mint a tüdő a fazékból" kidagadt a tüdő... Szóval nem sikerült. Ettem vendéglőben is Bécsben a Judenplatz közelében, csúf állagú, erősen sós, mustáros valamit hoztak elém. Örömmel értesültem, hogy a Fény utcai piac legalsó szintjén, az egyik kifőzdében kapható néha. Kipróbáltam, tényleg fogyasztható. A napokban arra jártomban benéztem, hogy kapható-e épp? Azt még az előző garnitúra főzhette, azóta mindenki kicserélődött- válaszolták. De ha már ott voltam éhesen, a kigomolygó illatoktól felizgulva, gondoltam eszem valamit, amit otthon nem szoktam főzni. Mondjuk magyaros májat, kruplipürével. Az, hogy a köretet mikrózták, aztán a következő vendéget kiszolgálva elfeledkeztek róla, szót sem érdemel. A köret vazelinszerű, pehelyből készült vizes borzalom. Mikrózás után rámerték egy kis edénykéből a " főfogást". Állag nélküli lecsóban villával kellet felkutatni a kisujnyi májakat ( női ujjakra gondoljunk), mind az 5, azaz öt darabot. <br />
EZ A BORZALOM!!! EZ A RÖVIDTÁVÚ LERABLÁS!!! Nem mentség, hogy piaci, az se, hogy önkiszolgáló, sem az hogy olcsó. Ez a szakma szembeköpése.<br />
Hasonló árfekvésben főznek a Center-food Madách utcai konyhájában, mellyel nagyon elégedett vagyok, érdeklődésemet látva a vezető megmutatta a konyhát, üzemben. Amikor az egyik szakácsnak megjegyeztem, hogy ilyen lágy, palacsintatésztaszerű smarnit csak Bécsben ettem, szerényen így válaszolt: ott főztem három évig. Majd panaszaimra azt mondta: tudja, az a baj, hogy az én generációm ,most került abba a korba, hogy a fiataloknak tanítsa a szakmát. De a legtöbbje (tisztelet a kivételnek!!!) maga sem tud rendesen főzni. SZÓVAL KEDVES LENCSE, A HITBŐL NEM LAKIK JÓL A VENDÉG, SEM A LUKULLUSZPECSENYÉBŐL. Sajnos.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c3476414
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2008-09-27T09:40:33+02:00
2008-09-27T09:40:33+02:00
Pusztai Gabor
Tisztelt Tamas!<br />
Koszonom a segitseget, es ahogy hazertem felkeresem a tulajdonost mindenkepp!Meg jelenleg en egy Michlein csillagos konyhan dolgozom ahol mi rendeszeresen hasznalunk minden uj technologiat stb.De mivel nem sokara vege a kuldetesemnek. Epp ezert nekem nagyon hasznos volt az on informacioja. Koszonom Pusztai Gabor
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3476378
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-27T09:30:10+02:00
2008-09-27T09:30:10+02:00
Polimer
Most beszéltem a Tamással, azt mondta hogy nagyon lelkes voltál és szépek az elképzeléseid. Csak egy picit "utopisztikusak" ;)!<br />
Ha bármilyen segítség kell nyugodtan keress meg!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3472061
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-26T15:47:18+02:00
2008-09-26T15:47:18+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Szuper, köszönjük! Úgy látom valami tényleg elkezdődött! Szerencsére Halász Tomi sem változott semmit, ami a lelkesedését illeti. Ma beszélgettünk elég hosszan.
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3471390
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-26T15:01:11+02:00
2008-09-26T15:01:11+02:00
Polimer
Tejtermékre tudom ajánlani Cserpes Istvánt (<a rel="nofollow" href="http://www.cserpessajtmuhely.hu">www.cserpessajtmuhely.hu</a>), én tőle tejet, tejszínt, tejfölt, vajat és joghurtot rendelek. Ezek csodálatossak mind ízben mind minőségben. A sajtok (az ő bevalása szerint is) már nem az igaziak, de igéretet kaptam a változtatásra.<br />
Fertő tavi halakra pedig tudok halászt ha érdekel.
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3445719
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-24T09:29:23+02:00
2008-09-24T09:29:23+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
A tőkehúsokra Hajnal Laci jelentkezett be, aki a tenyésztővel is össze tud hozni minket, húsvétkor nyitja saját vágóhídját, így már nem lesz kiszolgáltatva ( és mi sem) a multi vágóhidaknak, ahol csak a mennyiség számít!<br />
Szárnyas tenyésztővel ma fogok találkozni, a minőséggel állítólag rendben leszünk, kérdés talán a mennyiség lehet, de itt léphet érvényre a közös igérvényünk az éves eladott mennyiségre.
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3445675
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-24T09:24:26+02:00
2008-09-24T09:24:26+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
A zöldségtermelésre nyitott Halász Tamás, megtermeli és kiszállítja a szükséges minőséget és mennyiséget. Pénteken többet tudok a dologról, szombaton megbeszélhetjük Csermajorban!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3445608
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-24T09:13:11+02:00
2008-09-24T09:13:11+02:00
rabateam
Ja és szívesen várunk minden kollégát, ötletekkel, címekkel a "clubba"!!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3445585
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-24T09:10:10+02:00
2008-09-24T09:10:10+02:00
rabateam
Nekem a "feladatom", tejtermékek, a hétvégén lesz Vitnyéd-Csermajorban sajtfesztivál,nagyon sok kiállító lesz,velük szeretnék ezügyben tárgyalni. Ha többet tudok, akkor jelentkezem.
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3428398
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-22T14:33:32+02:00
2008-09-22T14:33:32+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
A kutatás 2 hónapja elindult, de tényleg nagyon nehéz megtalálni az áldozatokat, mert nem kapnak elég publicitást!<br />
Jelenleg 4-en vagyunk a szövetségben, midenki más területen szaglászik! Mi szeretnénk a régióban megteremteni valamit, ami sajátosságunk lehet, és képviselnék kínálatunkban a regionalitást!<br />
Minden régióban ugyanígy meg kellene teremteni a jellemző nyersanyagokat és az erre épülő éttermi kínálatot!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3425280
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-22T09:54:40+02:00
2008-09-22T09:54:40+02:00
cheflaszlo
valahol összegezni kellene az ötletet is és a termelôket is. kell egy lista a termelôkkel, egy weboldal ahova bevisszük az összeset
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3425186
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-22T09:44:18+02:00
2008-09-22T09:44:18+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Nem tudom, hogy megfogalmazódott-e másban is ez a gondolat, bennem akkor született meg, amikor visszaköltöztem Győrbe. A kollégák azt kérték tőlem, itt is kavarjam fel az állóvizet, helyette összefogásra sarkallanék. Ebben még hiszek!
https://gasztronauta.blog.hu/2009/03/15/felhivas_91/full_commentlist/1#c3425109
Válasz erre: FELHÍVÁS
2008-09-22T09:32:31+02:00
2008-09-22T09:32:31+02:00
cheflaszlo
Tamás.<br />
<br />
Ez egy egyedi kezdeményezésed vagy valaki már megfogalmazott valami ilyesmit? Nagyon jó az ötlet. Lehetne esetleg egy ilyenfajta "fesztivál" is (ha még nincs) amikor a kistermelôk felhoszhatják termékeiket és bemutatnák az étteremtulajdonosoknak. Beszélgetni lehetne pl. az állattartásról és pl. amit nagyon hiányolok Marhából lehetne vágni és eladni hatalmas steak-eket is. T-bone, ribeye, sirloin stb. '---Rászervezésel menne szerintem, ha bármiben segíteni tudok, tudod hol találsz.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3382083
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-09-16T23:03:21+02:00
2008-09-16T23:03:21+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Megtisztelne, ha egyszer megismerhetném személyesen. <br />
<br />
<a href="mailto:gasztronauta70@gmail.com">gasztronauta70@gmail.com</a><br />
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3382066
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-09-16T23:00:03+02:00
2008-09-16T23:00:03+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Tisztelt Öreg!<br />
Fel fogom hívni, Köszönöm! Ő szólt, vagy Ön intézte?<br />
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3381719
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-09-16T22:22:13+02:00
2008-09-16T22:22:13+02:00
Az Öreg
Hívjad fel telefonon Molnár B. Tamást. mobil száma:36/70-370-7493 ------------ A téma: stázsolás egy 2 Michlein csillagos helyen. Várja hívásodat. Üdvözlettel / Az Öreg
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3263558
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-09-03T21:07:57+02:00
2008-09-03T21:07:57+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Üdvözöllek Blogomon!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/08/30/a_dalmat_csoda/full_commentlist/1#c3263415
Válasz erre: A Dalmát csoda
2008-09-03T20:55:30+02:00
2008-09-03T20:55:30+02:00
cheflaszlo
úgy néz ki az a bárány mint Peruban az alpaca, köszi az invitációt!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c3228161
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2008-08-31T15:17:20+02:00
2008-08-31T15:17:20+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Kedves Gábor!<br />
Barátom Bosnyák Attila forgalmazza itthon a termékeket! Honlapja a következő: <br />
<a rel="nofollow" href="http://www.culinartist.com">www.culinartist.com</a><br />
A rendelésnél nyugodtan hivatkozzon rám! Csidei Tamás<br />
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/08/a_sous_vide_es_a_molekularis_konyha_otvozese_1/full_commentlist/1#c3226911
Válasz erre: A Sous Vide és a Molekuláris konyha ötvözése
2008-08-31T11:03:49+02:00
2008-08-31T11:03:49+02:00
Pusztai Gabor
<br />
Tiszt Csidei Tamas!<br />
<br />
Koszonom nagyon hasznos volt amit leirt! Nekem az lenne a kerdesem, hogy ki foglalkozik Magyar orszagon ezek termekek arusittasaval.En hasznalom oket vagyis volt ra alkalmam hasznalni kulfoldon de haza keszulok es pont azt kutatom ki arul ilyen termekeket akar hidrogent kis kiszerelesben xantin gum stb erre szeretnek kerni segitseget koszonom tisztelettel Pusztai Gabor
https://gasztronauta.blog.hu/2008/06/28/gozoles_bambusszal/full_commentlist/1#c3078917
Válasz erre: GŐZÖLÉS BAMBUSSZAL
2008-08-14T22:20:21+02:00
2008-08-14T22:20:21+02:00
H2O
<a rel="nofollow" href="http://www.zunfthauszursaffran.ch/basic.swf">www.zunfthauszursaffran.ch/basic.swf</a>
https://gasztronauta.blog.hu/2008/06/28/gozoles_bambusszal/full_commentlist/1#c3078438
Válasz erre: GŐZÖLÉS BAMBUSSZAL
2008-08-14T21:03:11+02:00
2008-08-14T21:03:11+02:00
H2O
<a rel="nofollow" href="http://www.zunfthauszursaffran.ch/basic.swf">www.zunfthauszursaffran.ch/basic.swf</a>
https://gasztronauta.blog.hu/2008/06/28/gozoles_bambusszal/full_commentlist/1#c3077838
Válasz erre: GŐZÖLÉS BAMBUSSZAL
2008-08-14T19:20:26+02:00
2008-08-14T19:20:26+02:00
H2O
Vagy a svájci prominens Catering <br />
az összes ételét kiadagolva kínaikosárban szervírozza:<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.gammacatering.ch/fileadmin/PDF_Offerten/MusterOfferte_DE.pdf">www.gammacatering.ch/fileadmin/PDF_Offerten/MusterOfferte_DE.pdf</a><br />
itt csak a menü látható de mi így adtuk <br />
<a rel="nofollow" href="http://www.gammacatering.ch/kulinarik0.html?&L=0">www.gammacatering.ch/kulinarik0.html?&L=0</a><br />
tisztelettel <br />
ob
https://gasztronauta.blog.hu/2008/06/28/gozoles_bambusszal/full_commentlist/1#c3077747
Válasz erre: GŐZÖLÉS BAMBUSSZAL
2008-08-14T19:01:23+02:00
2008-08-14T19:01:23+02:00
H2O
Tiszteletem <br />
A kínai pároló kosárnak több változata is van amit a vendéglátásban használhatunk pl:<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.catering.at/news_v_woman1.php">www.catering.at/news_v_woman1.php</a>
https://gasztronauta.blog.hu/2008/05/19/fuszereim_csokorban/full_commentlist/1#c2329125
Válasz erre: FŰSZEREIM CSOKORBAN
2008-05-27T20:09:04+02:00
2008-05-27T20:09:04+02:00
Gasper
http://blog.hu/user/87039
üdv Gasztronauta,<br />
én verbéna teát egy időben sokat ittam (hoztam egy csomót egyszer egy marseillei piacról) és valóban ritka kellemes dolog, ezt alá tudom támasztani. De konyhai felhasználásáról nem tudok. Igaz, ez nem jelent semmit, mivel nem vagyok amolyan szakmabeli.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c2130984
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-05-04T20:20:00+02:00
2008-05-04T20:20:00+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Szívesen! :-)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c2129779
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-05-04T16:49:13+02:00
2008-05-04T16:49:13+02:00
soloio
Köszönöm szépen, nagyon örülök, máe régóta keresek valami beszerzési forrást. És még az árak is, kirrály! :-)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c2127828
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-05-04T07:10:13+02:00
2008-05-04T07:10:13+02:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Szia solio! A Webshop valóban nem működik még, viszont az elérhetőségek fül alatt találsz egy Szombathelyi telefonszámot, ott tudsz rendelni. Hivatkozz a blogra!<br />
<br />
<br />
La Moléculaire Solutions<br />
<br />
<br />
Textúrák Súly Ár<br />
<br />
Agazoon® 250g 17,9 €<br />
<br />
Algizoon® 300g 12,5€<br />
<br />
Calazoon® 400g 9,8€<br />
<br />
Celluzoon® 250g 19,9€<br />
<br />
Gellazoon® - low -250g 31,9€<br />
<br />
Guarzoon® 300g 13,5 €<br />
<br />
Emulzoon® 300g 16,9 €<br />
<br />
Iotazoon® 300g 17,5 €<br />
<br />
Illuzoon® 300g 19,9 €<br />
<br />
Locuzoon® 250g 17,9 €<br />
<br />
Xanthazoon® 250g 19,5 €<br />
<br />
texturePro® System 119 €<br />
<br />
CocktailPro® Receptkönyv „Molekulare Cocktails“ Gabriele Randeltől és alapcsomag 59 €<br />
<br />
96 db-os Kaviár Set 69 €<br />
<br />
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c2127378
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-05-03T23:19:15+02:00
2008-05-03T23:19:15+02:00
soloio
Üdv! Megnéztem én is a moleculartist-ot, de a webáruház még nem működik. Hol lehet beszerezni a cuccokat, amíg a webbolt készül?
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c1923928
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-04-09T12:39:10+02:00
2008-04-09T12:39:10+02:00
blero
Szeretnek kiserletezgetni ezzel az uj technologiaval,csak nem tudom hol lehet hozza alapanyagot vasarolni.Ehhez kernek segitseget.Elore is koszi.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1910682
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-04-08T02:34:36+02:00
2008-04-08T02:34:36+02:00
Balu
Megtudnátok nekem mondani, hogy az országban hol lehet beszerezni Ferran Adria termékeket?
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/04/bocuse_d_or_europe_2008_hungarian_selection_donto/full_commentlist/1#c1645236
Válasz erre: Bocuse d’Or Europe 2008 – Hungarian Selection Döntő
2008-03-05T18:13:04+01:00
2008-03-05T18:13:04+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Sajnos nem tudtam élőben részt venni az eseményen, az információkat Balogh Ádám barátom az egyik döntős adta tudtomra. Itt is jelen volt a Sous Vide, és a molekuláris konyha, és nagyon szép munkák születtek, reméljük a nemzetközi vízeken is tudunk majd büszkélkedni!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/04/bocuse_d_or_europe_2008_hungarian_selection_donto/full_commentlist/1#c1639806
Válasz erre: Bocuse d’Or Europe 2008 – Hungarian Selection Döntő
2008-03-05T10:45:49+01:00
2008-03-05T10:45:49+01:00
Hobbiszakács
Köszi, hogy felraktad a blogodra. (Tegnap hiába néztem az MNGSZ lapját.) Személyes élményed/véleményed?
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/26/bocuse_donto_stockholm/full_commentlist/1#c1626011
Válasz erre: Bocuse Döntő Stockholm
2008-03-03T19:58:57+01:00
2008-03-03T19:58:57+01:00
citrom
Itt nagyon szép ételeket lehet látni.Ez közelebb van a valósághoz!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/03/05/hagyomany_es_evolucio_donto/full_commentlist/1#c1612881
Válasz erre: HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ DÖNTŐ
2008-03-02T08:00:04+01:00
2008-03-02T08:00:04+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Szeretettel köszöntöm Blogomon a Rába Hotel csapatát!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/sous_vide_a_konyhaban/full_commentlist/1#c1607515
Válasz erre: SOUS VIDE A KONYHÁBAN
2008-03-01T09:01:33+01:00
2008-03-01T09:01:33+01:00
szabózoli
Egy spanyol kacsamáj recept-Vicente Torres:Édes boron gőzölt kacsamáj : A kacsamájat megtisztítjuk az erektől, a friss és érett fügét a tetején kereszt alakban bevágjuk, virágszerüen szétterítjük.Kevés barna nádcukorral meghintjük.A fügéket a sütőzacskó aljára helyezzük és meglocsoljuk egy kevés édes borral.A fügére tesszük a májszeleteket(minden májszelet külön zacskóban)-úgy, hogy a máj ne érintkezzen közvetlenül a borral, csupán a gőzében fog elkészülni.Légmentesen bezárjuk a zacskót.Serpenyőbe tesszük ,kevés forró vízbe,s felmelegítjük. attól kezdve , hogy a bor felforr, négy perc múlva kész is a máj. Pirított mandulával és mandulafagylalttal tálaljuk.A fagylalthoz 500g pirított mandulát és 200g ásványvizet thermomixben homogén péppé keverünk, majd paco jet- ben fagyasztunk.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c1552672
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-02-23T19:49:30+01:00
2008-02-23T19:49:30+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Megnézheted majd ranttau remekeit egy remek beszámoló keretében!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c1547646
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-02-22T21:30:07+01:00
2008-02-22T21:30:07+01:00
oshee
ranttau!!Jó neved van!!:-)Irhatnál a tapasztalatokról!!!!Megoszthatnánk egymással amit tudunk!Meg ilyenek.
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban/full_commentlist/1#c1547402
Válasz erre: Ferran Adria nyomában
2008-02-22T20:51:04+01:00
2008-02-22T20:51:04+01:00
ranttau
http://blog.hu/user/85856
én már kisérletezgetek a cuccokkal, nagyon jók!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1542548
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-22T11:45:02+01:00
2008-02-22T11:45:02+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
:-)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/sous_vide_a_konyhaban/full_commentlist/1#c1542541
Válasz erre: SOUS VIDE A KONYHÁBAN
2008-02-22T11:44:10+01:00
2008-02-22T11:44:10+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Köszönöm Zoli! Mindannyiunkért, a szakmáért! barátsággal......
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/22/sous_vide_a_konyhaban/full_commentlist/1#c1540137
Válasz erre: SOUS VIDE A KONYHÁBAN
2008-02-22T06:17:41+01:00
2008-02-22T06:17:41+01:00
Hajdu Zoltán
Sok sikert kívánok a kezdeményezéshez!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1538698
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-21T21:35:28+01:00
2008-02-21T21:35:28+01:00
oshee
30 rabszolga 60 napi erőfeszítését sóztam el!Bakker!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1538151
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-21T20:22:43+01:00
2008-02-21T20:22:43+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Rendben oshee! <br />
Azt hiszem majd élőben, úgyis jövő szerdán érkezik meg várhatóan a vákuumozód, akkor szívesen-sőt most már kötelességem-hogy receptekkel halmozzalak el! Aztán képekkel mellékelve megosztom a recepteket blogom olvasóival is!<br />
A sót nem kellett volna beletenned a narancsporba!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1534807
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-21T14:07:19+01:00
2008-02-21T14:07:19+01:00
oshee
Helló gasztronauta!Új étlapom lesz.Szívesen vennék ötleteket kacsamellre,fürjre.Sous-vide technológiával.Egy kiló házi narancsos fűszersó már adott.Persze mindenre érdekel(mangalicaszűz)
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1531351
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-21T07:16:34+01:00
2008-02-21T07:16:34+01:00
lencse25
A receptek,meg minden nagyon érdekel!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1531337
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-21T07:02:44+01:00
2008-02-21T07:02:44+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
AKIT ÉRDEKEL, KOMPLETT KIVITELEZÉSSEL, RECEPTEKKEL,BETANÍTÁSSAL ÁLLUNK MINDEN KEDVES KOLLÉGA RENDELKEZÉSÉRE! barátsággal...
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/15/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban_debrecenben/full_commentlist/1#c1529386
Válasz erre: Ferran Adria nyomában Debrecenben
2008-02-20T20:08:49+01:00
2008-02-20T20:08:49+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
<a rel="nofollow" href="http://gasztronauta.blog.hu/2008/02/12/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban">gasztronauta.blog.hu/2008/02/12/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban</a>
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/15/gasztronauta_ferran_adria_nyomaban_debrecenben/full_commentlist/1#c1529372
Válasz erre: Ferran Adria nyomában Debrecenben
2008-02-20T20:05:46+01:00
2008-02-20T20:05:46+01:00
oshee
Adriáról lehetne még??
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1529364
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-20T20:04:12+01:00
2008-02-20T20:04:12+01:00
lencse25
Én még csak érdeklődöm,azt hiszem megfogott ez a technológia!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1529333
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-20T19:59:48+01:00
2008-02-20T19:59:48+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
Helyes! Jelenleg nem tudok jobb alternatívát a tökéletes konyha kialakítására! Ezek szerint nem voltak híábavalók Csidei Tamás barátom (:-) törekvései?
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1529190
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-20T19:40:31+01:00
2008-02-20T19:40:31+01:00
oshee
Egy páran már vevők vagyunk!!
https://gasztronauta.blog.hu/2008/01/20/a_sous_vide/full_commentlist/1#c1529175
Válasz erre: A SOUS VIDE
2008-02-20T19:38:13+01:00
2008-02-20T19:38:13+01:00
Gasztronauta
http://blog.hu/user/73727
FOLYAMATOSAN TÖLTÖM FEL AZ ANYAGOT! AKIT ÉRDEKEL, KOMPLETT KIVITELEZÉSSEL, RECEPTEKKEL,BETANÍTÁSSAL ÁLLUNK MINDEN KEDVES KOLLÉGA RENDELKEZÉSÉRE! barátsággal...
https://gasztronauta.blog.hu/2008/02/17/gasztronauta_a_szakma_prostitualtjai/full_commentlist/1#c1529140
Válasz erre: A szakma prostituáltjai
2008-02-20T19:33:45+01:00
2008-02-20T19:33:45+01:00
oshee
Maximálisan igazad van lencse.