MARINÁLT ÖRDÖGHAL
Marinírozott ördöghalfilé kókuszos céklakrémben
1 kg ördöghalfilé
0.3 liter olívaolaj
Tengeri só, fehérbors ízlés szerint
1 db kókuszdió
1 kg cékla
0.05 liter fehérborecet
1 db citrom
0.2 liter száraz fehérbor
Előző nap a kókusztej feléhez hozzáadjuk a fehérbort, sót a fél citrom levét, citrom reszelt héját, borecetet, kevés olívaolajat , majd ebbe a marinádba helyezzük a megkérgezett ördöghalfiléket és hőtőszekrényben érni hagyjuk 24 órát. Ezután leszárítjuk és olívaolajban tároljuk tálalásig.
A megtisztított és feldarabolt céklát blansírozzuk, majd a kókusztejben feltesszük főni, ha kell vizet is adunk hozzá. Beízesítjük a sóval, fehérborssal és a citrom maradék levével , valamint a kókuszhúsból is reszelünk hozzá. Ha megfőtt pépesítjük, újra felforraljuk és beállítjuk a sűrűségét krémleves szerűre, majd kihűtjük.
Tálaláskor mélytányérba merünk a céklakrémből, tetejére tesszők a 2-3 mm. vastagra szelt ördöghalszeletkéket, meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére reszelünk egy kevés kókuszt.