Kakukkfüves mangalicaszűz
Kakukkfüves mangalicaszűz egészben sütve, juhtúrós zöldségtortával, sült fokhagymás jussal és libamájhabbal:
Hozzávalók 4 személyre:
Mangalicaszüz
édeskömény,angolzeller, cukkini, padlizsán, laskagomba, juhtúró
A mangalicaszüzet megtisztítom, hártyázom, majd friss kakukkfűvel, sóval , borssal bedörzsölöm, fél órát pihentetem. A parírozott részekből just indítok. A húst kérgezem, majd 80 fokon 67-fokos maghőig készresütöm, ezután száraz közegben 60 fokos helyen pihentetem.
Amíg a szüzem pihen sütés előtt, elkészítem a
zöldségtortát: A darabolt zöldségeket Ízesítem:só, f.bors,frissgyömbér,friss bazsalikom,szerecsendió, majd hozzáadom, hozzáadok adagonként 1 tojást ,
Elkészítem a fokhagymás just: Egyforma fokhagymagerezdeket blansírozok, hogy ne legyen túl erős, lecsepegtetem, kevés mogyoróolajon átpirítom, majd a jussal és egy deci barnasörrel visszaforralom.
A libamájhabhoz 10 dkg burgonyát felteszek főni, a libamájat póréhagymán átpirítom, konyakkal, sóval, borssal ízesítem, majd a főtt-áttört burgonyával pépesítem, egy falat vajjal habosítom, azonnal forrón két kanállal a meleg tányérra szaggatom.
Tálalom tovább a burgonyatortával folytatva, amelyből egy háromszöget állítok fel a tányérra, a rózsaszín szűzből ujjnyi vastag szeleteket vágok, félig felhúzom a libamájhabra és fényezem a fokhagymás jussal.