2008. nov 02.

Dióolajban pirított süllőfilé

írta: Gasztronauta
Dióolajban pirított süllőfilé

Dióolajban  pirított bőrös süllőfilé posírozott kacsamájszelettel, édesköményrisottóval, és zsenge cukkinifőzelékkel:

 Az előző este borókás tejbe áztatott kacsamájat sózom, majd a tejben posírozom 60 fokon 45 percet. A feldarabolt fogast ízesítem durva pörkölt dióval, tengeri sóval, majd öntöttvas serpenyőben bőrrel lefele megpirítom megfordítom, és félrehúzom. A cukkini összevágott zöld részét vajon átforgatom, pórét, fokhagymát, sót, fehérborsot adok hozzá, felöntöm a lágyrészekből készített  pürélevessel, beforralom ,tejszínhabbal dúsítom.     A feldarabolt  édesköményt olíván meghúzatom, száraz fehérborral felforralom, sózom melegen tartom, majd a rizottórizst ezzel felöntögetve szakaszos párolással készítem el köretemet.   A rizottóra  teszem a kacsamájat, és a halat, körbelocsolom a főzelékkel, külön is adok hozzá még egy picit.                      

Szólj hozzá

receptek