2008. okt 18.

Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával

írta: Gasztronauta
Katalán krém kávéval, fleur de sellel és mázas paprikával

Mázas paprika:

-        1 piros paprika

Katalán krém kávéval és fleur de sellel:

-        3 dl tejszín

-        3 dl friss tej

-        20 g frissen őrölt kávé

-        6 tojássárgája

-        20 g nádcukor

-        egy pár csipet fleur de sel

-        10 tekerés frissen őrölt Sarawak bors

Karamellizáláshoz:

-        4 csapott ek. nádcukor

-        2 csipetnyi fleur de sel

 

Elkészítése:

Mázas paprika:

Előmelegített sütőben 200°C-on 30 perc alatt süsd meg egészben a paprikát. Tedd 15 percre légmentesen záródó edénybe. Vedd ki, majd távolítsd el a bőrét és a magokat egy éles kés segítségével. Vágd fel vékony csíkokra.

Katalán krém kávéval és fleur de sellel:

Forrald fel a tejet és a tejszínt, majd add hozzá az őrölt kávét. Hagyd öt percig ázni, majd szűrd le. Keverd össze a tojássárgáját, a nádcukrot, a fleur de selt és a borsot, majd keverd a tejes keverékhez. Ízlés szerint sózd. Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra. Helyezd a mázas paprikacsíkokat egy-egy sütőtálkába, majd mindegyik tetejére önts krémet. Egy órán keresztül süsd a sütőben. Néha kevergesd meg kicsit a krémet; úgy fog kinézni, mint a közepesen nyers omlett. Hagyd a hűtőben 2 óra alatt kihűlni.

Karamellizálás:

Enyhén szórd meg a nádcukorral és a fleur de sellel, mielőtt tálalnád a fogást. A karamellizáláshoz használhatsz perzselőpisztolyt vagy a sütő grillező funkcióját.

 

 

Szólj hozzá

receptek